Tikri Karaimų kibinai

Ingredientai:

Kvietiniai miltai, 450 gramų Sviestas, arba margarinas, 200 gramų Grietinė, 150 gramų Kiaušiniai, 3 vienetai Aviena, 250 gramų Svogūnai, 1 vienetas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas. Avieną sukapojame nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame kelis šaukštus vandens ir sumaišome. Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę. Sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi maždaug 10 kibinų.

Gintare (2009-12-05 13:39)

Nejaugi aviena speja iskepti per puse valandos???

L. (2009-12-11 15:04)

Karaimai nera totoriai

tu Gintare (2010-01-07 17:25)

Patikek dar ir kaip speja ;)

Inga (2010-04-17 16:04)

Ar reikia tirpdyti sviestą?

blogiogalios (2010-05-03 20:44)

jo, ikaitintoje orkaiteje o kaip ikaitintoj atspet? ne saradu lost atejau i sita veba o valgid pasidaryt :/

ledy :D (2010-05-08 12:25)

atidaryk orkaite ir ykisk ranka :DDDDDDD

asdf (2010-06-12 12:46)

LAbai geras receptas =) tik iskarto dekit kaip parasyta ir veliau nesugalvokit dadet ko nors nes gausis blogiau ir tesla bus per lipni. O Sviesto geriau nelydyti nes tesloje bus daug gumbeliu...

Besilaukianti Stebuklelio (2010-06-14 16:38)

Kibinai tikrai laabai skanus, dariau pirma karta gyvenime, bet gavosi gerai. Tesla super, tik as dejau i vidu kiaulienos farsa su kubeliu buljono istirptindo 70ml silto vandens. Kibinai gavosi ne sausi :) mniam

Simas (2010-06-15 20:09)

bet kokem karstija kepti

Emilija (2010-06-20 12:06)

Labai skanu 5/5

Inga11 (2010-06-20 12:11)

Dariau viska taip kaip parašyta gavosi gerai labai skanu!=)

pasipiktines (nemoksa) (2010-06-24 20:07)

S
ausi ir nelabai skanus. Su farsu per sausi ir su mesos gabaliukais taip pat

Egle (2010-07-15 21:37)

Istikro gavosi labai sausa tesla, bet skanumo tai skanus...

Elze (2010-07-26 12:41)

Vienas komentaras buvo, kad kibinai gaunasi lb sausi - as i farsa ipilu 50ml vandens ismaisyto su vegeta. Ir kibinai gaunasi labai skanus ir tikraI NE SAUSI :)

tota (2010-09-28 14:51)

Pavadinimas pretenzingas - \\\"tikri karaimų...\\\". O receptas nu toks tikrai neblogas, bet ne daugiau. Rašant receptą, tikro karaimo ne tai kad per spjūvio - per šūvio atstumą nebuvo. Ne taip jie tešlą užminko, nepila vandens į įdarą, vietoj to kai ką deda papildomai. O komentaruose minimi kubeliai ir vegetos, jūs jau nepykit, bet...

Anzelika (2010-10-12 18:05)

Na visu pirma nuo istirpinto sviesto jokiu gumuleliu tikrai nebuna, ir tesla reikia saldytuve palaikyti apie pora valandu. Va tada tikrai skanu bus:)

Egidijus (2010-12-14 13:30)

blogiogalios, juk nesunku zinot kada ikaista :D tiesiog isijunk ja kai pradedi daryti tesla arba kai formuoji ir tikrai ikais kol baigsi ... :D

mucha cc (2010-12-29 19:20)

zinoma kad iskepa per 30 - 45 min cia gi farsas

mucha cc (2010-12-29 19:23)

NUjau cia labai didele paslaptis :))) bet karaimai deda papildomai kopusto kad butu ne sausa ir daugaiu svoguno, o vandeni pilna ir nepila. O siaip tai tikri prieskoniai yra pipirai, koreandra, gryni prieksoniai, o ne siaubinga chemine vegeta

mergina (2011-01-14 17:36)

Nepaprastai saknūs gavosi, ir visai nesausi, kaip čia dauguma rašo. Kaip tik labai sultingi. Man tik tešla per lipni gavosi, tai kankinausi formuodama.

Ilona (2011-01-15 17:22)

Siperinis receptas, ka tik ishbandziau :)

jolė (2011-02-22 14:59)

Kad tai ne Karaimų kininai, tai tikrai. Bet aplamai tai pagal šį receptą gaunasi tikrai skanūs kibinai. Išbandyta ir klaidų pasimokyta.Sausas idaras gaunasi tada, kai mėsa per kūda (deja), ir į jį reikia būtinai įpilti vandens, ir nemažai. Čia jau patirties reik. Aš iš prieskonių dedu pipirus, svogūnų nemažai, džiovintų prieskoninių žolelių kurios tinka mano šeimai. O tešlai miltus reik pasisverti ir neįminkyti jų per daug. Ir reikia šiai tešlai gerokai pailsėti iki kepimo. Man skaniausiai gaunasi, kai tešla paguli šaltai kokią parą. Tada ji ir kočiojasi be problemų, ir skonis daug geresnis - trapesni.

vi (2011-04-17 15:29)

pagal si recepta nedariau, bet pasiziurejau, tai turetu gautis skaniai. As tik grietines maziau dedu (pagal mano isbandyta recepta-dedu 50g maziau).
Labai tikslus (mano manymu) joles komentaras: mesa turi buti, jei darote is kiaulienos, sprandine ir siek tiek rieboka (atidirbtas variantas) arba 1 kg mesos idedama 50g. kepimui skirto margarino ir butinai vandens. Esu skaiciusi, kad karaimai pildavo kazka panasaus i kefyra (gal rugpieni), taciau as apsistojau ties vandeniu. Tikrai gaunasi sultingi, net varva per rankas :). O tesla reikia butinai palaikyti. Su aviena nebandziau, tai dalinuos \'paslapitimi\' darant su kiauliena.

vi (2011-04-17 15:35)

P.S. manau,kad kur kas skanesni, kai idedama ne vegeta, o pipirai, ir butinai mairunas bei kitos prieskonines zolytes (jei turite).

karolina (2011-05-26 15:27)

Kibinai tikrai labai skanūs, kepiau ne vieną kartą su mėsos faršu, jeigu kažkam gavosi sausi,tai patariu su faršu dėti po mažą gabaliuką sviesto, nors man asmeniškai nė karto sausi nebuvo,nes dėjau kalakutienos faršą, tik ištroškintą keptuvėje su svogūnėliais ant aliejaus, gal dėl to ir nebuvo sausi. Žinau, kad tikrus kibinus kepa su žalia mėsa, tačiau aš mėgstu būti tikra, kad įdaras tokio skonio, kokio norisi, o žalios mėsos juk neparagausi... Be to ir kepa trumpiau, ir tikrai garantuotai iškepa viskas :) Tiesa, kepaiu kelis kartus ir su varškės įdaru, labai labai skanu, dar pridėjau lapinio česnako, tai iš vis beveik geriau nei su mėsa. bandykit visi, sėkmės :)

Povilas (2011-05-31 16:37)

Turiu gera patarima i mesa labiau tinka i farsha ipilti pieno tikrai nebus sausi ir ispudingai skanus

shaunus receptas zmonai patinka :)

agne (2011-06-01 15:11)

kuom pakeisti grietine? esu uzsienyje ir jos cia nera.

Danguolė (2011-07-14 08:58)

Grietinės Europoje yra visur.. Ar labai panašių produktų :) Tik ji gali vadintis kitaip. Pamėginkite paieškoti produkto, vadinamo "Crème fraiche" - tai yra pieno produktas, labai panašus savo kilme į grietinę (man, beje, šis variantas yra netgi labiau prie širdies, nei tradicinė grietinė), skiriasi gamybos technologija ir riebumas - Crème fraiche yra šiek tiek riebesnis produktas nei dauguma grietinių.

Danguolė (2011-07-14 09:05)

Pavadinimas "tikri karaimų kibinai" - labai pretenzingas ir lygiai tiek pat neteisingas. Jei įdarui naudojama aviena, dar nereiškia, kad jau čia karaimiškas receptas. Karaimų naudojamoje tešloje nerasite margarino (nes tešla yra mielinė), negalima naudoti jokių SIUABINGŲ vegetų, be to į įdarą dedama daug svogūnų, šiek tiek kopūstų (ne dėl drėgmės, kaip daugelis rašo, o kad vėstančios avienos smarvę naikintų), ir vanduo nepilamas, o "drėgmės" imitacijai naudojami avienos taukai. Skamba ne taip apetitiškai, ar ne? Bet ištikrųjų tai tikrų karaimiškų kibinų skonis yra pasakiškas, tačiau tikro recepto, jei esate ne karaimas, deja, negausite.. :(

Beata (2011-10-02 19:44)

Dariau pirmą kartą gyvenime,labai skanūs gavosi.Nė velnio jie ne sausi,labai trapi tešla,skanu.Vietoj avienos dėjau vištienos gabaliukus
su svogūnais-super,o kas deda faršą,tai gaminkitės cepelinus o ne kibinus.
Ačiū už puikų receptą.

nelija (2012-04-25 11:49)

tik nedarykit su farsu,nes cia jau ne kibinas,o paprasta bandele su mesa gausis ir ji bus sausa ir neskani,BUTINAI tik su kapota(pjaustyta) smulkiais gabaliukais,pamarinuota su prieskoniais-tuomet super.Visa skoni duoda idaras.O farsas cia visai netinka.

... (2012-05-29 22:04)

uoj kiek cia zinovu :D! panasu,kad skanus,turbut reikes pabandyti:)

liuse (2012-06-25 19:58)

Ir kas gi čia tvirtina, kad tai tikri karaimiški kibinai? Iš viso tikrumo tai lieka tik miltai ,aviena ir druska su pipirais..

sandra (2012-06-26 08:52)

Tikrai labai skanūs kibinai. Superiniai

G.L. (2012-06-26 12:08)

O, Dieve... Žmonės, koks skirtumas tas pavadinimas? Dėl manęs tai jie galėtų vadintis, kad ir Čiučmekijos kibinais, jei skanu, tai skanu - tuo ir apsiribokit. Būtinai rytoj bandysiu, nors ir be avienos ir tikrai į mėsą pilsiu vandens ir mano kibinai vadinsis "tikri lietuvių kibinai" gerai?

zizi (2012-08-03 18:42)

Savo jaunystes laikais Trakuose valgiau kibinus,buvo jie su kapota mesyte,be jokio farso ar panasiai,o receptas geras,tesla super gaunasi,o i vidu pabandykit bekoniuko su svoguneliaS pakapoti, parukyto,nebus sausa.

dona (2012-08-03 23:32)

is kur jus atradot,kad sviesta reikia tirpint?Aplamai teslos paruosimas nera tiksliai aprasytas-sviestas turi buti saltas ir supjaustomas (droziamas peiliu)y miltus po to tarp pirstutriname,kol gaunasi mazdaug vienodo dydzio sviesto trupinukai ir tik tada dedami like ingridientai-grietine ir t.t

niamyy (2012-10-04 17:51)

As irgi darau 6iuos kibinus, patarimai:

1. Tirpintą sviestą supylus į miltus minkau rankomis labai gerai iminkyti, tada iš anksto supilu mikseriu suplaktus kiausius su grietine, tik nedekite daugiau miltu nei parasyta recepte,nors ir tesla bus limpanti.Nes, bus per daug sausa tešla! Šaldytuve tešla apstingsta ir būna pats tas
2. JOKIŲ VEGETŲ, TIK PIPIRIUKAS, DRUSKA IR DAUG SVOGŪNO!
3. kibinai skanesni su pjaustyta mėsyte, būtina vandens, aš pilu iš akies ant pusės kg mėsytės puse puodelio.
4. Kad formuojant neliptų prie kočėlo ir rankų pasibarstom miltukais, anokia čia problema ;)
Niekad nemėgau kibinų, kol nepasigaminom patys :)Pasaka...

Lina (2012-10-06 15:23)

As galiu patarti daryt toki idara kaip ir ceburekams :) as visad darau su farsu, o i farsa be pipiru ir druskos dar plius idedu svogunus patroskintus mazdaug 150g sviesto, ir dar plius pora saukstu majonezo, idaras tirai super ;) pabandykit :) cia mazdaug pusei kg farso :)

reda (2012-11-13 23:33)

labai skanus ir uyyyyy net kokie nskanus ir sultingi ir tesla super viska dariau kaip parasyta bet i mesa vos vandens ipyliau nu tai mmmmmmmmmmmmm pasaku pasaka

aida (2013-03-24 15:32)

Kibinai visada pavyksta. Super receptas. tesla puiki. Sausi niekada nebuvo, nes pilu puodeli vandens, su jame istirpdytu kubeliu sultinio. Del ikaitimo orkaites.. Pas mane yra lempute. Kai ijungiu orkaite ji uzsidega, o kai jau orkaite ikaista, ji issijungia ;)

Anzelika (2013-03-24 15:35)

Receptas geras, tesla nelimpa nprie ranku tikrai. As kibinus darau taip: i persijotus miltus supjaustau salta sviesta (kuo labiau sustinges-tuo geriau), tada pirstu galiukais trupinu sviesta, kaskart maisydama su miltais, kad visa mase butu smulkiais trupinukais. Tai uzima laiko, bet visai smagu. Kai visa mase buna biri, sviestas tolygiai pasiskirstes su miltais-dedu likusius ingridientus ir minkau. Jei darau didesni kieki-reikia prasyti vyro - minkosi sunkokai. Tada tesla dar idedu i saldytuva, porai valandu. Ir tesla nelimpa prie ranku - sviestas riebus, tik blizga rankytes, na, zinoma, reikia ilgokai minkyti - savaime nustoja lipti. Skanaus visiems!

roberta (2014-04-03 21:28)

Puikus receptas ir pats geriausias. Gaunasi nuostabūs kibinai. Jau spėjo tapti mano vizitine kortele. :)

jofke (2014-05-20 15:50)

Sveiki, as siuos kibinus darau jau koki 20 karta ir visada gaunasi puikiai. Atsalusi sviesta tarkuoju per burokine tarka o daugiau viska kaip recepte nurodyta. Mesa pjaustau maziukais gabaliukais .... zodziu ziauriai sknus.....

kristina (2014-11-23 20:09)

Kepiau su pjaustyta kiauliena,labai labai skanu,viskas per pusvalandi iskepa.

Klaidos pranešimas.

Netikras zuikis is veršienos
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Mėsos vyniotiniai "Zrazai"
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Jautienos suktinukai su čederiu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Įdarytas veršienos kumpis
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Jautiena su grybais
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Meksikietiškos salotos
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Triušienos troškinukas
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Kotletai švediškai
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Veršienos kepsnys
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Kepti šonkauliai su įdaru
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Grilyje kepta kiauliena
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Karbonadas su pievagrybių padažu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Grilyje kepta mėsa su ypatingu sviestu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Maltiniai su žolelėmis ir pomidorais
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Jautienos paštetas
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Veršienos maltinukai
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Marinuota veršiena su citrinomis
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Daržovinė bulvių košė su kepta veršiena ir morkų padažu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Ėrienos pjausniys su padažu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
"Bočių" blynai
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Kotletai su bulvių įdaru
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Makaronai su faršu
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Aštrus šašlykas keptas orkaitėje
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...
Lazanija
Ingredientai: Kvietiniai miltai, 450 gramų...